Silikon Cephe sistemleri bulunan camın sade, şık ve asaleti vurgulayan bir tür cephe giydirme şeklidir. silikon cephe sistemlerinde dıştan bakıldığı zaman alüminyum profil karşınıza çıkmayıp tamamen cam görünümü sağlamaktadır. Bu cephe sisteminde ısı camlar cepheye kaset profilleriyle tutturulmaktadır. Bu profillere özenli bir biçimde yapıştırılan camlar dış cephelere oldukça şık ve sade bir görünüm oluşturmaktadır.
Silikon Cephe
Cam paneller arasındaki sızdırmazlık çift etilen propilen kauçuğu ile sağlandığından dolayı panellerin arasına kesinlikle sızdırmazlık silikonu çekilmez. Bu şekilde cam panellerin ara kısmında gölge oluşması ciddi oranda engellenir. İsteklere göre seçilen herhangi bir panel yani dışarıdan bakıldığında hangisinin açılmış olduğu belli olmaksızın oluşturulan gizli kanat şekline getirilebilir. silikon cephe sistemi yapılara yüksek oranlı prestij ve oldukça zengin cephe görünümü sağladığı için oldukça sık tercih edilmektedir. İstenildiği zaman modüllerin içine kanat şeklinde olan profili uygulaması yapılacak şekilde gizli kanat profili yerleştirilebilir. Camın sadeliğinin, şıklığının ve asaletinin ön plana çıktığı silikon cephe sistemleri yapıya komple bir zarafet şıklık getirmektedir.
Silikon Cephe Tercih Edilmeli mi?
Silikon cephe modernliği ve çağdaş görünümüyle dünya çapında tercih edilen bir cephe kaplamasıdır. İçeride uygulanan profiller gözükmediği için cam cama adı da verilir bu profillere. Silikon cephelerde sızdırmazlık ön plana alındığı için dışarıdan gelecek yağmur, doğa felaketleri bakımından fazla etkilenmez ve korunaklıdır. Bu sebeplerden dolayı silikon cephe tercihleriniz arasında bulunmalıdır.
Silikon Cephelerde Cam Seçimi Nasıl Olmalı?
Silikon cephelerde dışarıdan bakıldığı zaman birleşim noktalarında genellikle 18 – 20 mm genişliğinde olan fitiller haricinde herhangi bir şekilde birleşim noktası görünmemektedir. Silikon cepheler için kullanılacak olan camlar genellikle bulunan yapının tasarım amacına ve şekline göre belirlenmektedir. Yani konut, restoran, otel, rezidans gibi şekillere göre belirlenmekte. Fakat, genellikle dış camlarda güneş ışığını ve ısıyı kontrol edan reflekte cam, iç camlarda ise şeffaf şekilde olan ısı dayanıklı camlar tercih edilir. Camlar genellikle yatay olarak monteleşir ve genelde camın kenarının el kesmemesi ve estetik durması için makine rodajlı olur. Bu tercihi sizlere sunarak en iyi seçimi yapabilirsiniz.